Onsdagen den 29/9

Idag var jag inne och fikade i stan med Camilla. Det var meningen att Ellinor också skulle följa med men hon hade fått feber så hon bestämde sig för att stanna hemma.

 

Fikat var jättegott och det var jättetrevligt. Vi gick även en sväng i affärer men det skulle vi inte ha gjort för nu är jag 900 kronor fattigare men dock en kjol, ett par byxor, en kofta och inte minst ett par urcoola tofflor rikare, allt från H&M. Det känns lite tråkigt att handla där eftersom det finns hemma i Sverige, men det är typ den och Zara som är de enda affärerna som har priser som är för mig här i Luxemburg. Självklart finns det andra också men det är inte många, tyvärr.

 

Mina coola tofflor!!

 

Där går även virus i huset, idag var Maria hemma från jobbet för att hon är förkyld. Jag hoppas jag inte blir smittad för jag blir ju så himla dålig när jag blir förkyld. Jag får feber, ont i halsen, snorar och blir sängliggande i typ 3-4 dagar. Jag får käka mycket frukt, tvätta händerna ofta och hoppas på det bästa.

 

I morgon är det engelska igen, jippi, så har jag aldrig känt inför en engelska lektion innan.

 

Puss och Kram Ssara


Tisdagen den 28/9

Igår började min engelska klass, det var faktiskt jätteroligt och bra. Det var jag och en till tjej, eller tjej var det inte men kvinna i 30 års åldern. Läraren var också en kvinna i 30 årsålden och var jättebra och trevlig, det kommer nog bli både roligt och lärorikt att gå denna kurs.

 

Efter skolan gick jag en liten stund i stan innan jag åkte tillbaka hem till huset. Vid 1 så hämtade jag D vid skolan. Vid 3 bar det av till tennisklubben uppe i Senningerberg för D skulle spela tennis.


Inte en så händelserik dag men det var ganska skönt ändå.

 

På kvällen när vi satt och käka mat så kom jag och Maria på värsta affärsidén som man kan göra här nere i Luxemburg. Eftersom många tänker på sin hälsa och är väldigt noga med hur de se ut, speciellt här i Luxemburg så är det väldigt höga priser på både gym och andra aktiviteter. En annan anledning till att det är höga priser är för att det inte finns någon konkurrens. Så hade jag varit några år äldre och varit lite rikare både när det gäller pengar och erfarenhet så skulle jag lätt starta ett eget gym och ha lägre priser än dom andra. Men det får jag ta i ett annat liv.


Tack Mamma!

I går fick jag även ett brev från Sverige. I brevet hittade jag en veckorevyn tidning och svenskt godis. Tack mamma!!


I dag

Nu ska jag strax åka in till stan och fika med Ellinor och Camilla, vi ska planera lite inför helgen och kanske någon kommande resa.

När jag kommer hem ska jag berätta om gårdagen och en annan grej som jag och Maria kom på i morse.

Puss och Kram Ssara

Måndagen den 27/9

I dag har jag i alla fall försökt att få mycket gjort eftersom det var en lång dag. Jag hade tänkt att jag skulle stryka men så blev det inte för det jag hade tvättat i går var fortfarande inte torrt så jag får göra det i morgon i stället. Sen försökte jag även öppna ett bankkonto men det kunde jag inte göra för tydligen måste jag ha ett intyg från kommunen jag bor i att jag verkligen bor i landet, så det får jag väll också fixa i morgon. Det jag med att göra i dag som jag hade tänkt var att handla mat och att gå till gymmet som ligger i Senningerberg. Nackdelen med gym här i Luxemburg är att det är så himla dyrt, ett gymkort kostar ca. 100 euro i månaden, men jag lyckades förhandla till mig att jag skulle få ungdomspris i stället för vuxenpris, då kostar det ”bara” 80 euro i månaden.

 

I dag när jag hämtade D i skolan så såg jag en rosa buss och jag var bara tvungen att ta kort på den, jag tycket den var så himla cool och jag har aldrig sätt en rosa buss innan. D tyckte dock att jag var töntig, men det skiter jag i.

 

 

By the way så utklassade D mig på monopol i dag och det är han jättestolt över. Men i morgon ska vi spela en returmatch och då ska jag minsann vinna.

Denna vecka

Nu var det måndag igen och jag har varit här nere nu i 3 veckor vilket känns jättekonstigt men bra på samma gång. Det känns som att jag har varit här jättelänge, flera månader känns det som. I alla fall så är det en ny vecka och nya utmaningar. Den här veckan åker J och hans klass på ett läger hela veckan så det är bara D som jag ska leka med. Men vi kommer ha det lika roligt ändå.


Söndagen den 26/9

I går var det en grå och trist dag vilket passade perfekt eftersom jag hade planerat att bara vara hemma och ta det lugnt. Bland annat så passade jag på att tvätta mina kläder och städa mitt rum. Jag pluggade även lite inför högskoleprovet som jag ska skriva den 23 oktober.

 

Igår kom även Maria och killarna hem från Sverige så jag hämtade dom på flygplatsen, som ligger typ 5 min från där vi bor. Dom hade med sig hem bland annat bröd och ”mammas” köttbullar två av de saker jag saknar från Sverige. Dom hade även köps svenskt godis till mig. Mycket snällt tycket jag.


Trier

I lördags var jag och några andra Au pairer i Trier som är en stad i Tyskland. Vi gick runt och kollade både på sevärdheter och i affärer och det var mycket roligt.

 

På kvällen var det meningen att alla skulle gå ut men dom flesta hoppade av så tillslut var det bara jag och Ellinor som fortfarande ville, en efter mycket övervägande så bestämde vi oss för att stanna hemma i stället och laga mat och se på film.

 

Eftersom min värdfamilj var hemma i Sverige så passade vi på att vara hemma hos mig. Vi lagade lax och till efterrätt blev det kladdkaka med jordgubbar och grädde, mums.






















Fredagen den 24/9

Nu har det gått en hel helg utan att jag har hunnit uppdatera bloggen, fy på mig jag ska verkligen bättra mig. I alla fall så har jag hunnit med mycket denna helg.

 

Familjen åkte till Sverige i fredags morse så jag har varit själv i huset hela helgen vilket jag har utnyttjat genom att bjuda hem några andra au pairer.

 

På fredgen hade jag fått i uppdrag att handla mat så på eftermiddagen åkte jag till Auchan där det finns en jättestor mataffär. Där mötte jag upp Camilla som hjälpte mig att handla. Bland annat så skulle jag handla vatten, det går att dricka vattnet i kranen men det är det ingen som gör typ utan alla köper vatten på flaskor och min familj köper alltid bubblat vatten. Jag tycket dock det inte är något större fel på vattnet i kranen, visst det smakar lite klor men det funkar att dricka.

 

Efter storhandlingen så skulle jag fixa ett busskort och till det var jag tvungna att fixa ett kort på mig själv vilket inte var helt lätt eftersom det bara stod på franska och varken jag eller Camilla kan det. Men till slut fick jag ett kort som jag kunde använda. Busskortet var man tvungen att köpa inne i stan så vi åkte dit, det vi inte tänkte på var att alla som jobbar skulle också hem så vi hamnade i bilkö. Det tog typ 40 min att åka en sträcka som normalt tar max 5. Lite irriterande men men vi kom fram till slut och jag fick mitt busskort.

 

Camilla följde sedan med mig hem och så lagade vi mat. Efter maten åkte vi till Ellinor som bor 3 min med bil från mig. Hemma hos henne tog vi det bara lugn och pratade en massa, vi pratade bland annat om olika resor vi förmodligen ska göra. 



Vi vill bland annat åka till Paris som ligger typ 2 timmar med snabbtåg här ifrån.


Pedagogen Ssara

I går kväll var det ett jätteoväder här i Luxemburg, det åskade och blixtrade jättemycket. Jag och killarna gick upp i gästrummet, stängde dörren, släckte lamporna och kollade på showen. Det var inte som det brukar vara i Sverige där det åskar lite och kommer några blixtrar utan det åskade och blixtrade konstant hela natten. Det var heller inga små blixtrar utan dom lös upp hela himlen och man såg blixtrarna hur tydligt som hälst. I alla fall så frågar killarna när vi står där om vad som händer om en blixt slår ner i ett flygplan. Jag visste inte riktigt så jag sa att oftast händer det ingenting men om det går riktigt illa så kan planet gå sönder och krascha. Det jag inte tänkte på när jag sa detta var att killarna ska flyga till Sverige i dag. Oops men jag tror inte det blev någon större fara för killarna åkte iväg till flygplatsen uten protest.


Torsdagen den 23/9

I går var det torsdag och det betyder kort dag, alltså till 13.00. På förmiddagen hade jag gjort våffelsmet så när vi kom hem så blev det våfflor. Jag orkade bara äta 2 men killarna, som är riktiga matvrak käka 6 st var. Eftersom det var meningen att killarna skulle spela piano i dag så stannade vi hemma, men när klockan var 3, då pianokillen skulle komma så ringer han i stället och säger att han har fått förhinder. Vilket innebar att vi blev hemma resten utav eftermiddagen och kvällen och bara tog det lugnt.

 


Onsdagen den 22/9

Gårdagen var varm och skön men den tillbringades inte vid poolen utan i stan. Först blev det fika men Camilla som var mycket trevlig. Sen strosade vi runt lite i stan och kollade i affärer. Det tråkiga med Luxemburg är att det inte direkt finns någon shopping, eller det finns men inte anpassad för min plånbok.

 

I alla fall efter det åkte vi till Auchan som är ett stort shopping center här i Luxemburg, där träffade vi Ellinore och gick även där och kollade i affärer vilket även det var trevligt.

 

På eftermiddagen blev det hämtning utav killarna som hade en lång dag i skolan. Hemma blev det läxläsning, mera skateboarding och matlagning.


GRATTIS!!!

Idag tog en av de bästa tjejerna hemma i Sverige körkort!! Grattis gumman, och du som inte trodde på mig när jag sa att du skulle kara det. Du borde verkligen lära dig att jag alltid har rätt!!

 

 

Puss och Kram Ssara


Tisdagen den 21/9

I går var det egentligen en ganska ointressant dag men jag berättar ändå. Killarna hade en kort dag i skolan så det blev hämtning kl.13.00. Sen blev det hem till huset för lunch, läxläsning och skateboarding.

Till lunch blev det pasta Carbonara (Johans favorit) och min blev godkänd!! Jippi, det enda var att hade jag haft i vitlök vilket han tyckta jag inte skulle ha i nästa gång, men jag som tyckte det var gott ju, jaja.

Vädret i går var jättebra, det var soligt och varmt så jag och killarna passade även på att ta ett dopp i poolen.

 

Det var min dag

Puss och Kram Ssara


Måndag

I går var det måndag igen och början på min tredje vecka här i Luxemburg. Eftersom måndag betyder lång dag för killarna i skolan så passade jag på att fixa lite saker innan jag hämtade dem i skolan.

 

Bland annat så städade jag mitt rum som såg ut som ett bombnedslag, inte lika illa som det kan göra i mitt rum hemma i Sverige men det var väldigt stökigt. Jag passade även på att tvätta lite. Sen blev det lunch ute på balkongen i solen, det var väldigt varmt och skönt.

 

Vid 3 tiden så åkte jag och kollade på ett gym här i byn vilket verkade  väldigt bra men det var dock väldigt dyrt, 105 euro i månaden. Men efter jag hade pratat ned tjejen i receptionen och berättat om mitt knä så skulle hon kolla om jag inte kunde få det billigare så jag ska dit senare i veckan igen. Efter det åkte jag och lämnade in min anmälan till språkskolan som jag kommer att läsa engelska på. Jag kommer att läsa engelska 2 gånger i veckan, tisdag och torsdag mellan 09.30 till 10.45.

 

Efter läxläsande och mellanmål så blev det så klart skateboarding och den här gången även för mig. Killarna lärde mig ett trick men jag kommer inte ihåg vad det heter. Jag är i alla fall stolt över mig själv.

 

Puss och Kram Ssara

Fika

I söndags eftermiddag träffade jag några andra au pairer i stan för att ta en fika och snacka lite. Det var jättetrevligt och de flesta tjejerna träffade jag för första gången och alla tjejerna var jättesnälla, jag tror att det kommer bli ett bra år det här.

 

Efter vi hade fikat gick vi runt lite och kollade runt och miljön här i Luxemburg är verkligen häftig. Jag tog lite bilder men eftersom jag hade glömt kameran hemma så fick jag ta bilder med mobilen och de blev ju inte så himla bra men de får duga.

 

 

 

 

 

 

 

Puss och Kram Ssara


Bilder

Här kommer lite bilder ifrån lördagens tripp till IKEA.










Puss och Kram Ssara

Torsdag-Fredag

Jag har inte hunnit berätta vad som hände i torsdags och i fredags så jag tänkte berätta lite kort om det med. På torsdagen hände det inte så mycket på förmiddagen, jag tog det lugnt och var nere i affären och handlade lite mat. Sen hämtade jag killarna i skolan och eftersom det var en kort dag så åkte vi hem och lagade lunch, det blev pannkakor som killarna fick steka själva. Eftersom det var dåligt väder och killarna ville så gärna skatea så vi bestämde oss att åka till en inomhus skatehall.

 

På fredagen var det tennis efter skolan för grabbarna så förmiddagen gick åt att fixa lunch att ta med sig och att packa kläder, skor och tennisrack. Sen hämtade jag killarna från skolan och körde dem till tennisen som ligger på andra sidan stan. Killarna var jättebra på tennis och mammorna till de andar barnen som spelade var jättesnälla, så det kommer bli kul att spendera fredagseftermiddagarna vid tennishallen.

 

På kvällen var familjen och jag hembjudna till bekanta till familjen. Det var jättetrevligt och det var jättegod mat. Dock blev det väldigt sent så det var jobbigt att stiga upp dagen efter. Men det var det värt.

 

Puss och Kram Ssara


En händelserik dag

Ojojoj i går var det en händelserik dag, jag ska försöka att hålla det kort så det inte blir jobbigt att läsa.

 

Först bar det av till Ikea i Belgien med Klara och Caroline, vilket var jätteroligt. Vi käkade köttbullar, dock var det inte kokt potatis till utan pommes, men det kompenserade jag upp med en prinsesstårta. I alla fall så blev det lite saker att ta med sig hem. Bland annat en morgonrock, gifflar, kaviar och massor av svenskt godis som jag just nu sitter och mumsar på.

 

Sen bar det av vidare till ett köpcenter som heter kaktus. Men på vägen dit började oljelampan i bilen att lysa så det var bara att åka in på närmaste mack för att fylla på, men det var lättare sagt än gjort. I alla fall fick vi hjälp av en kille inne på macken och som tack för hjälpen lärde vi honom lite svenska, hej, tack, toppen, hej då.

 

När jag kom hem till huset så tog jag och Maria en sväng med Jaguaren vilket var riktigt kul och häftigt. Sen blev det middag på en restaurang i Hostert som är en grannby till Senningerberg. Och dagen avslutades med en filmkväll med massa gott och Ensam hemma 1.

 

Jag hoppas ni också hade en bra lördag.

 

Puss och Kram Ssara


Hoppas på det bästa

Jag läste nyss att Ryanair ska lägga ner vissa flygningar, hoppas inte flygningarna hit ner tas bort bara.

Puss och Kram Ssara

Min räddare

En sak som jag saknar med Sverige är godis, vanligt hederligt svenskt lösviktsgodis. Men jag har hittat min räddning!! candyfromsweden.com

 

Puss och Kram Ssara


Årets händelse

Det händer mycket i lilla Mölnbo.































































Puss pch Kram Ssara

100915

I dag var det en lång dag för killarna i skolan så jag passade på att uträtta lite ärenden. Bland annat var jag och kollade upp den lokala språkskolan Institut National Des Langues, när det var inskrivning mm men det visa sig att den sista anmälningsdagen var den 10 september, alltså förra fredagen, men men det finns fler skolor så det är lugnt. I morgon ska jag kolla upp Prolingua som också är en språkskola här Luxemburg.

 

Puss och Kram Ssara


Äcklig upptäckt

Nu ska jag berätta någonting äckligt, i går tänkte jag och killarna baka lite men när vi kollar in i skåpet där vi förvarar mjöl, pasta och sånt så har en av mjölpåsarna fått sönder så det är mjöl i hela lådan. Så jag tar tag i det på en gång och ska städa upp allt mjöl och då ser jag någonting som inte är så fräscht. I denna låda kryper det nämligen runt massa små kryp, det är som små små skalbaggar med vingar och det kryllar av dem. Jag kollar i de andra lådorna och upptäcker att det finns fler, jag kollar även i det andra skåpet och där finns dem också. Jag får lite halv panik och vet inte riktigt vad jag ska göra men jag lyfter på några rispaket och där hittar jag någonting ännu äckligare, där ligger det även små vita maskar, usch jag ryser bara av att tänka på de.

 

Johan sa att det är som ett zoo bland alla burkarna, vilket faktiskt var sant.

 

I alla fall så börjar jag rensa i skåpen, slänger matvaror som innehåller kryp, dammsuger, skrubbar och torkar ut lådorna. Men tydligen så hjälpte inte det för det kom bara mer.

 

I dag har hon som städar i huset fortsatt att rensa och städat skåpen så nu hoppas vi att allt är borta.

 

Puss och Kram Ssara


Hemkomst

Så nu är flygbiljetten hem till Sverige bokad. Jag åker fredagen den 22 oktober kl. 08.55 och landar i Sverige kl.11.00. Sen åker jag tillbaka till Luxemburg den 25 oktober kl. 10.15 och landar 12.15. Då kommer jag få träffa mina älsklingstjejer och min familj. Jag längtar :)

 

 

 

Puss och Kram Ssara


100913

Allt som jag hade planerat att göra idag blev inte gjort men det blev i alla fall en fika inne i stan med Caroline som var mycket trevlig. Det blev även hämtning av killarna, lek, läxläsning och matlagning. Det som jag inte hann med var att kolla upp gymmet, men det ska jag göra i morgon med Klara, det lovar jag. Jag hann även fixa mina naglar idag vilket jag inte har hunnit göra på väldigt länge.

 

Puss och Kram Ssara


Dagens schema

I dag ska jag träffa en tjej som heter Caroline som också är au pair här i Luxemburg. Vi ska träffas inne i stan och fika. Sen ska jag hämta grabbarna vid 16.30 så efter det blir det läxläsning, matlagning och lite lek. Jag ska även försöka hinna med att fixa att gymkort så jag kan fortsätta med min rehab som har legat nere nu i 1 och ½ vecka viket inte är speciellt bra.

 

Puss och Kram Ssara


Soft helg

Den här helgen har varit en riktig slapphelg vilket har resulterat i att jag inte har bloggat så mycket. Men här kommer i alla fall en sammanfattning om vad som har hänt.

 

-         Sovmorgon x2 var av en med en ovanlig väckning.

-         Kalas x2 ett bowlingkalas och ett badhus kalas.

-         Storhandling av mat inför veckan som kommer + en soptunna till mitt badrum.

-         Skejtande med grabbarna.

-         Badning i poolen.

 

Hoppas eran helg också varit bra.

 

Puss och Kram Ssara


Ovanlig väckning

Idag blev jag väckt på ett mycket annorlunda sätt. Kl.10 i morse började nämligen en orkester spela ute på gatan. Först trodde jag det var familjen som satte på en skiva eller något men efter jag vaknat till så visar det sig att det kommer utifrån gatan. Tydligen så var det den lokala frälsningsarmén som gick runt och spelade och tiggde pengar. Maria (mamman i familjen) sa att det är väldigt luxemburgiskt och att det förekommer lite då och då.

 

Jag försökte ta kort på dom men jag hann inte riktigt ta någon bra.

 

 

 

Puss och Kram Ssara


Filmer i mängder!

Jag hittade nyss familjens dvd samling… nu vet jag vad jag kommer göra den närmaste tiden.

 

Puss och Kram Ssara


Hemma i sverige 22-25 oktober!

Nu har jag anmält mig till högskoleprovet den 23 oktober. Så jag kommer antagligen hem till Sverige den 22 oktober och åker tillbaka till Luxemburg den 25 oktober. Jag var även inne och kollade flygpriser, och det var sanslöst billigt, knappt 300 kronor tur och retur!!

 

Puss och Kram Ssara


Dagens schema

Just nu sitter jag i mitt rum med datan i knät och käkar nybakad croissant och ett glas apelsinjuice, mums. Vad jag ska göra i dag vet jag inte det får helt enkelt visa sig.

 

 

Puss och Kram Ssara


Dagens schema

I dag ser schrmat ut på detta viset:

- Kolla gym med Klara (en annan au pair här i Luxemburg)
- Hämta killarna och en kompis till Johan vid skolan vid 13.00
- Laga lunch
- Gå på mulle med andra barn, föräldrar och au pairer från skolan

Låter som en helt okej dag.

Puss och kram Ssara

Dagens schema

I dag tänkte jag åka till ett jättestort shoppingcentrum som finns inne i Luxemburg stad innan jag ska hämta J från skolan. Det ska tydligen vara jättebra och ha de flesta affärerna som Zara, H&M, Mango mm.

 

Efter Hämtningen utav J ska vi hem och käka lunch och då blir det lasagne som Mats köpte till oss i går. Sen blir det läxläsande och lite lek. Just det, det kommer även några som ska byta ut diskmaskinen som är trasig, vilket är jätteskönt.

 

Jag ska även laga middag i dag men jag har inte riktigt bestämt vad änne. Jag har köttfärs så jag får komma på någonting bra att göra med det.

 

Puss och Kram Ssara


Kojbuggande

Efter läxläsningen bestämde killarana sig för att bygga en koja i vardagsrumet.
Resultatet - en koja som rasade utev Haiti jordbävningen. I balnd undrar man ju vad dom får allt ifrån.



Puss och Kram Ssara

Promenad

I dag när grabbarna var i skolan gick jag på en promenad runt där jag bor. Det var jätteskönt att komma ut och röra på sig, det var väldigt länge sen.

 

Jag tog lite bilder på omgivningen som är väldigt cool. Husen är väldigt olika här vissa är toppmoderna och vissa är väldigt lantliga. Det är jättehäftigt att se kontrasterna med den lantliga miljön som det faktiskt är här i Luxemburg.

 

 

 

Skylten till samhället där jag bor.

 

 

 

 

 

Hitta några coola svampar också.

 

Puss och kram Ssara


Kidnappning på hög nivå!!

För er som inte vet så var jag med om en kidnappning i fredags. Det är inte så farligt som det låter men det är sant att jag blev kidnappad. Det var tre utav mina bästa vänner som kidnappade mig och utsatte mig för olika saker.

 

Vi var bland annat i Eskilstuna där jag skulle handla en outfit för kvällen för 500 kr på 30 min och jag fick inte handla 2 saker på samma ställe. Jag fick även en lista på 3 saker jag var tvungen att handla. Det var smycken, linne och lösögonfransar. Snacka om att jag fick panik, handla en outfit i en stad som man aldrig har varit i. men det gick bra tillslut.

 

 

 

 

 

Sen bliv det donken såklart.

 

 

Efter Eskilstuna åkte vi till Strängnäs för att tatuera oss. Alla tatuerade in ett hjärta på insidan av smalbenet på vänster ben. Det blev jättefint och varje gång jag ser på den så kommer jag att tänka på mina tjejer.

 

 

 

 

 

Tack så jättemycket tjejer för denna dagen det var jätterolig och mysigt.

 

 

Ps. Jag hade ögonbindel på mig under nästan hela resan så jag viste inte vart vi var eller vart vi skulle. Dock fick jag kolla när jag sprang runt i affärerna med panik och när vi tatuerade oss. Ds.

 

Puss och kram Ssara


Mums!

Gissa vad jag har utanför mitt sovrumsfönster??

 

 

Jo vindruvor, fett coolt!!

 

Puss och kram Ssara


Nu är jag här!

Nu är jag äntligen här. Resan gick bra och nu har jag börjat vänja mig vid att leva här i Luxemburg. Familjen som jag bor hos är jättesnälla och jättetrevliga, jag hade inte kunnat få en bättre familj. Det var tur att mamma och pappa hittade annonsen i DN.

 

Som sagt gick resan jättebra. Min familj följde med ner till Skavsta för att lämna av mig. Det gick också jättebra, inga tårar som jag trodde det skulle bli. Sen flög jag ner till Frankfurt Hahn där jag blev hämtad utav Mats (Pappan i familjen). Sen åkte vi mot Luxemburg, det tog ungefär en timme innan vi kommit fram till huset.

 

Familjen bor ungefär 10 min utanför själva staden Luxemburg i ett samhälle som heter Senningerberg. Det är ett jättefint område med stora och fina villor. Huset som familjen bor i och numera också jag är stort, fint och modernt, 3 våningar högt, dubbelgarage och pool. Jag har fått ett eget rum och en egen toalett. Det känns som jag har kommit till himlen.

 

Efter vi kommit fram till huset fick jag en efterlängtad frukost. Jag var ganska hungrig och det är inte så konstigt med tanke på att jag gick upp kvart över 3 för att åka till flygplatsen vid 4 på morgonen. Vi var inte framme fören vid 10 och jag hade bara ätit en macka innan jag åkte hemifrån.

 

Efter frukosten började jag att packa upp alla mina grejer. Att packa upp 50 kilo med både kläder, smycken mm tog sin lilla tid men det gick bra. Sen blev det Pasta carbonara (lillkillens favoritmat).

 

Efter maten var jag så trött så jag gick och la mig och sov i 1 och ½ timme innan vi begav oss till skateparken för att åka lite skateboard, jag åkte dock inget med grabbarna gjorde och var jätteduktiga. Jag lovar att ni kommer får höra mycket om skateboarding för det är killarna helt besatt av just nu. Förra gången jag var nere så var det bara fotboll som gällde, undra vad nästa idrott kommer bli?

 

Puss och kram Ssara


Nu gäller det!

Nu är det ca 8 timmar kvar tills jag sitter på ett flygplan på väg till Luxemburg. Luxemburg som kommer vara mitt hem under dom kommande 10 månaderna.
Det är med både glädje och sorg som jag lämnar Sverige bakom mig och siktar mot nya äventyr. Glädje för att få göra något helt annat under en tid som inte innehåller pluggande på heltid och sorg för att lämna alla underbara människor hemma, men jag lovar att jag kommer tillbaka.



Puss och kram Ssara


Röstning på G

Nu ska jag snart gå upp till Mölnbo Bibliotek och rösta. Eftersom jag inte kommer vara hemma den 19 när riksdagsvalet är så måste jag förtidsrösta.

Det känns både konstigt och spännande att rösta eftersom det är första gången men det ska nog gå bra.

 

 

Puss och kram Ssara


Paclista

Nu har jag gjort listor på allt jag ska ha med mig. Resultatet… 3 A4 sidor fulla. Oj då det här ser inte så bra ut när jag bara får ha med mig två väskor med 15 kilo var och ett handbagage. Jag har säkert glömt flera saker också… men men det här ska nog gå.

 

 

Puss och Kram Ssara


RSS 2.0